Den svenska klassikern

Motionstrenden är här och det verkar som om den är här för att stanna. Det har aldrig varit så populärt att ägna sig åt träning som det är nu, vilket gör att platserna för de fyra loppen för att klara av klassikern går åt som smör en varm sommardag.

????????????????????????????????????????Träna bör vi annars dör vi, och träna gör vi men ändå dör vi. ja, det vackra med livet är att det faktiskt inte är i en evighet utan vi måste göra det bästa av vår tillvaro här och nu. Det är av den anledning som många tränar och det verkar som om den insikten gått upp hon otroligt många på senare år. En inte så dum insikt, men en insikt som dock fortfarande är lite av en klassfråga och som gör att träning inte är så fritt och enkelt som så många kan tyckas tro. Men, i och med att fler och fler höjer träningen till skyarna tar sig fler tid och även arbetsgivare låter medarbetarna träna under arbetstid. Bara det att Public Service SVT väljer att sända en hel serie om Klassikern säger en hel del. Och vill du hoppa på tåget är det bra att börja nu.

Att ta Klassiker

Känner du att det pirrar i benen för att ha klarat av klassikern är det bara att surfa in på Gratislandet för att där vinna bra kampanjer för resor och träningskläder för att ge sig själv en bra morot till att börja träna, för att träna kommer du behöva!

Det du behöver ta dig igenom är detta:

  • Vätternrundan – 30 mil på cykel med start och målgång i Motala.
  • Vansbrosimmet – 3 kilometer med den sista kilometern i motströms.
  • Lidingöloppet – 3 mil i terräng
  • Vasaloppet – 9 mil på skidor.

Allt detta ska du klara av under ett år. Nu har portarna stängts för nästa års Vätternrunda som är det första delmomentet på året, men självklart kan du börja med Vansbrosimmet och avsluta med cyklingen. Vad som är bra är att planera i tid så du hinner träna. Man brukar säga att du ska ha 100 mil cykel i kroppen innan Vätternrundan och för att klara av Vasaloppet nästa år kan det vara bra om du denna vinter börjar träna. Men om du bara tränar så är det inte så svårt utan mycket handlar om teknik och uthållighet. Se till så du  har ett bra kostschema samt att du lär dig de rätta teknikerna för hur du ska cykla, simma, springa och absolut inte minst Vasaloppet. När det kommer till Vasaloppet handlar det om att vara lite snabb för om du tar för lång tid på dig så kommer du bli tvingad att avbryta tävlingen så du vill inte hamna på fel sida av strecket.

Vad som kan vara bra är att göra denna tävling med en vän så ni kan peppa varandra, coh en träningsgalen vän borde inte vara några problem att finna i detta träningssamhälle.