Naturnära hotell i Malmö

Om man är naturfrälst och ska besöka en storstad vill man såklart få in lite friluftsliv i resan. Nedan följer förslag på vackra miljöer att besöka i storstaden Malmö.

 

spring-tree-flowers-meadow-60006För den som ska besöka Malmö men vill uppleva friluftsliv är det perfekt att de sig ut i något av de två stora naturreservaten som finns nära staden. Förslagsvis kan man boka ett hotell på http://www.hotellmalmo.nu/ som ligger på bra avstånd, och göra dagsutflykter när storstadsstressen utmärker sig allt för mycket. Naturen har fått allt mer uppmärksamhet i Malmö. Nyligen startades konstprojektet Agricultura i den nya stadsdelen Hyllie. Agricultura som består av trädskulpturen ”Tree of 40 fruit”, skogsskulpturen ”Cluster” och gräsmattan ”Edible carpet” ska uppmana Malmöborna att tänka över hur de ställer sig till skogen och jordbruket idag. Skulpturerna ligger på nära håll från köpcentret Emporia och är alltså lättillgängliga och tros komma att locka många besökare. Detta skriver Expressen.

 

Naturreservatet Bunkeflo strandängar

Bunkeflo strandängar som år 2006 blev stadens första naturreservat ligger söder om Öresundsbron. Här bjuds besökarna in till att beundra över 300 olika växter och däribland sällsynta och utrotningshotade arter. På strandängarna finns även betande djur. Anledningen till att växterna överlever är den mängd saltvatten som gör reservatet specialanpassat för annorlunda typer av växtlighet. Betesmarkerna har utnyttjats sedan bronsåldern vilket gör området kulturhistoriskt intressant. Mer om Bunkeflo strandängar kan man läsa hos Malmö stads hemsida.

 

Naturreservatet Limhams sandbackar

Det andra naturreservatet som kallas Limhams sandbackar består av ett stort kalkbrott. Kalkbrytningen som pågick fram tills år 1994 har resulterat i ett brott som är 1300 meter långt och går man runt hela brottet får man en fin promenad på fyra kilometer. Det finns över 2000 olika arter av djur och växter i kalkbrottet. Nyligen har man börjat smida planer på en skidbacke i kalkbrottet. Man planerar även för en klättervägg, ett hotell och en restaurang där besökare kan upptäcka kalkbrottet genom att utgå från olika stationer. Detta skriver 24malmo.se som ser platsen som en stor möjlighet och resurs för turism i staden.