Nytt år, nya utmaningar

2015 är här, det är det ingen som har missat. Och med ett nytt år kommer nya spännande utmaningar som man lovar sig själv. Ett av de mest populära löftena är att man ska börja träna. 

  • Börja träna, helst skaffa sig ett gym-kort för att verkligen ta tag i kroppen.
  • lära sig laga mer hälsonyttig mat.
  • Sluta röka.

5931845-macho-teenagerVad man kan se handlar det mest populära nyårslöftena om att vi ska börja leva ett lite mer hälsosamt liv. Tidigare har vi skrivit om den Svenska klassikern som blir allt mer populär, för ska du ha en chans till främst Vätternrundan och Vasaloppet är det viktigt att du bokar på en gång då platserna tar slut oroväckande fort.

Att hålla sina löften

Vad man bör tänka på när man avger ett löfte är om man kommer att må bra av löftet eller om man känner att det kommer bli en börda. Enligt psykologen Liria Ortiz väljer vi fel löften att hålla. Ett exempel är att vi väljer löften som gör att vi sätter fel press på oss och det får oss att må dåligt. det handlar om att vi lovar att vi ska börja träna för att gå ner i vikt för att få en snygg kropp till Beach 2015. istället ska vi finna ett lopp som gör att vi kan träna till och som ger ett fast mål att sikta mot. Genom att sätta fasta punkter gör att man enklare håller sina löften. Sedan är det även viktigt att vi inte sätter för mycket press på oss för att med det ge en dålig start på det nya året. Det räcker med att den första dagen alltid börjar med att vi är bakis och inte orkar göra något.

Se till att 2015 blir ett år att se fram emot och att du inte sätter ribban för högt för att sedan riva den. Där är det härligare att ha den på en behaglig höjd för att ge sig självförtroende.