Peru – landet som har allt

Den som verkligen vill upptäcka ett land som har det mesta att erbjuda bör besöka Peru. Här finns bergsmassiv med svindlande höjder, en nästintill orörd regnskog och den mest omtalade maten just nu.

Här kan man läsa om att kanske världens läskigaste hotell har byggts i Peru. Hotellet går under namnet Nature Vive Skylodge och består av övernattningsburar som är byggda högt upp utmed en klippa i ett av Perus bergsmassiv. Den äventyrslystna kan alltså sova över i en av de hängande burarna som är byggda av hårdplast och aluminium. Varje bur är 18 kvadratmeter stor och har fyra sovplatser, ett badrum och en matplats. Om man vill övernatta på det här hotellet krävs det att man klättrar till burarna. Men man måste inte vara en erfaren klättrare eftersom vägen till hotellet har stegar, broar och är utrustad med ett säkerhetssystem. Den som vill kan sedan lämna hotellet genom att åka zipline nerför berget.

En orörd regnskog8656080-inkaled

Det här häftiga hotellet är i sig en bra anledning att ta sig till Peru, men det finns självklart flera bra anledningar. Den som vill göra en fantastisk resa till Peru har väldigt mycket att upptäcka. Förutom att ha berg med svindlande höjder finns även den magiska regnskogen Amazonas. I Dagens Nyheter kan man läsa att på den peruanska sidan av regnskogen ligger världens största stad utan vägförbindelse vid namnet Iquitos. Till skillnad från i Brasilien har den del av regnskogen som ligger i Peru nästan lämnats helt i fred. Det är bristen på vägar som gjort att de stora skogsbolagen inte orkat skövla fler än de mest värdefulla mahogny- och ebenholtsträden.

Omtalat god mat

Peru bjuder även på något för den som inte är så fascinerad av natur, nämligen väldigt god mat. Här finns enligt Göteborgs-Posten världens mest omtalade kök just nu, som är en salig blandning av råvaror och traditioner. En måltid som är ett exempel på vanlig mat i regionen är grillad forell och andinsk potatis med en sås av lime och gul peruansk chili. Den fantastiska maten har blivit en egen turistattraktion.