Så lockas turister till Göteborg

Regeringen och Göteborgs stad satsar rejält på att locka turister till staden. Detta vill man bland annat göra genom att erbjuda spännande skandinavisk mat och roliga aktiviteter. Man vill även lära sig om hur de turister som kommer till staden vill bli behandlade för att kunna ge dem den bästa upplevelsen.

I ett inlägg som tidigare publicerats på den här sajten skrev vi om att turista i Göteborg och ta del av stadens rika historia. Vi skrev exempelvis om en rundvandring i det område där Gamla Älvsborgs fästning låg.

”Efter incheckning och utforskning av Sockerbrukets historia så är det dags för nästa historievandring som inte är längre än på en kulle bakom sockerbruket där Gamla Älvsborgs fästning en gång låg.” Läs mer.

Roliga aktiviteter och god mat324520-goteborg-ovanifran

Men det är inte bara stadens historia som lockar till Göteborg, skriver GP. Staden vill nämligen locka fler turister genom att erbjuda roliga aktiviteter och god mat. Skandinavisk gastronomi ses nämligen som något väldigt speciellt i andra länder och just Göteborg har så mycket av det goda från havet, vilket ses lite som en svensk specialitet. De aktiviteter som man försöker locka turister med är bland annat Universeum och Liseberg.

Vill locka fler kineser

När det gäller att locka kineser till Göteborg, som är ett land som Sverige verkligen vill satsa på när det kommer till turism, har man utbildningar för krogar och restauranger om hur kineserna vill ha det. På hotellen utbildar man även folk om hur man tar hand om kineser på bästa sätt och hur de vill ha sina hotell. Varför man från regeringens sida är så intresserade av just Kina är för att det är en gigantisk marknad och under maj månad i år hade man 3 000 övernattande gäster från Kina i Göteborg.