Upptäck vackra Stockholm

Det är inte för inte som Stockholm ofta kallas för det Nordiska Venedig; med sina öar och broar och vackra byggnader är detta en stad som snabbt charmar sina besökare. Sveriges huvudstad är perfekt både som weekend-mål och långtidsdestination och det finns massor att upptäcka för alla smaker.

Stockholm har många pärlor vad gäller söta konditorier, kulturella caféer och smaklöksretande restauranger liksom ett enormt utbud såsom bland annat museer, konstverk, parker, arkitektur och god mat och dryck. Den som planerar ett besök kan ibland överväldigas av de många alternativen.

Vart ska man bo i Stockholm?

Beroende på vad man tycker om att se och göra är det alltid bra att hitta hotell i Stockholm som ligger i närheten av de platser man planerar att besöka. För naturälskare kan det vara lämpligt att bo nära Djurgården där man kan paddla kanot, besöka Aquarium eller gå på Skansen medan de som är mer intresserade av kulturella kaféer och gallerior gör bättre i att bo på Söder. Om man är intresserad av kultur är det bra att bo så centralt som möjligt då de följande museerna alla ligger på gångavstånd från stadens centrum.

Fantastiska museum inom gångavstånd

  • Vasamuseet – en oförglömlig upplevelse där man får se ett magnifikt 1600-tals skepp på nära håll. Museet är mycket välplanerat och fyllt av information och har dessutom en kul shop att botanisera i.
  • Medeltidsmuseet – upptäck Stockholms medeltidshistoria genom att besöka detta intressanta museum som ligger alldeles under en bro. Hur levde man, hur dog man och vad åt man?
  • Historiska museet – här hittar man en myriad intressanta föremål från vikingatiden liksom många spännande utställningar från landets olika tidsepoker. Missa inte guldrummet med dess fascinerande guldföremål som går ända tillbaka till romaråldern.
  • Medelhavsmuseet – även om detta museum fokuserar på antik kultur runtom Medelhavet så är det väl värt ett besök med sina fina samlingar från Cypern, Grekland, Rom och Egypten.
  • Moderna museet – för modern konst, skulptur och installationer är det Moderna museet ett måste. Här representeras världsnamn som Dali, Pollack och Andy Warhol och man har ofta många intressanta tillfälliga utställningar.

Oavsett vad man vill göra så behöver man aldrig oroa sig för att hamna helt fel. Stockholm är inte en enorm storstad och har dessutom ett mycket väl utvecklat nätverk av tunnelbanor och bussar som är lätta att använda.